BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
do wat ever u want but dont cross d line...who ever u'r juz make u proud to be urself...life is easy if we make it simpe...no matter wat, juz enjoy ur life...

Click Here

Isnin, 30 Disember 2013

Projek DIY kami #1

Lama dah rasa tak menulis kat blog ni...bukan dah lupa tapi kekangan masa yang menghalang...post pasal umrah pun banyak duduk dalam draf lagi...harap diberi kesempatan la untuk di publish kan...hehe...
Jom layan projek DIY kami ni...hasil dari barangan terpakai...

 
hasil kerja my bie...sinki kedua kat dapur...guna kayu palet je...

hasil kerja aku...tudung syria...jahit dengan tangan je tau...gigih betul rasa...haha...

kerusi naomi...hasil kerja my bie...guna bahan terpakai...kos tak sampai rm10 pun...kalau beli kat kedai mau puluh-puluh harga kerusi kayu camni...

hasil kerja kami...kerja kayu my bie buat...kusyen tu hasil jahitan tangan aku...tak siap sepenuhnya lagi ni...tunggu...

hasil kerja my bie...idea dari aku yang teringin nak ada troli dapur...nak beli mahal...buat sendiri kos x sampai rm30 pun...jimat-jimat...hehe..

nota kaki: projek besok pasang langsir lak...rod guna buluh rotan...bracket je tak beli lagi...

11 comments:

Qaseh Mutiara berkata...

As salam sis..memang very inspired tengok u DIY. Boleh kongsi tak u dapatkan kayu2 tu kat mana..

sila1209 berkata...

kayu ni kayu pallet...yg biasa guna untuk letak barang kat gudang/kilang...beli kat kedai kat kulim...owner dia amik dr kilang2 area hi tech...pastu buka dan jual semula..kami beli pallet yg belum buka jadi dpt murah...kalo dah buka dia kira ikut batang n size...kalo nak jimat lg boleh try cari kat area kilang/gudang...ada yg buang camtu je...

Jaja Rozali berkata...

Salam sis...kedai kt kulim tu kt mner ye...mcm berminat plak...tq

nabila zaremi berkata...

salam sis,mana beli kayu pallet tu..beli di kulim kan? boleh bagi nama kedai?

sila1209 berkata...

kedai tu kat area lunas. dekat dgn secret recipe. NPC industrial waste management. kat taman industri saujana

shamimi sharif berkata...

Dear..mana blh dpt kayu pallet ni yea

sila1209 berkata...

kat kulim...tempat lain sy x pasti..company tu pun amik dr kilang kat kulim hi-tech..nama company NPC Industrial Waste..

kerjakayu.my berkata...

minat diy kerja kayu?

join us at www.kerjakayu.my (Malaysia diy kerja kayu komuniti)

Unknown berkata...

sis.. yg kusyen lapik kerusi kayu tu sis pakai isi apa ea? kekabu sesuai x?

sila1209 berkata...

lapik kusyen tu guna tilam tipis..yg boleh lipat dua tu..boleh nak guna kekabu tapi kena jahit mcm ala tilam kekabu tu..kalau x kekabu tu bergumpal setempat je lak..

iqa azmi berkata...

Berapa ea hrga pallet tu?

Catat Ulasan