BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
do wat ever u want but dont cross d line...who ever u'r juz make u proud to be urself...life is easy if we make it simpe...no matter wat, juz enjoy ur life...

Click Here

Khamis, 29 Oktober 2009

Konvo ku....

Yeah akhirnya dpt gak scroll aku ni...hahaha...sukernyer...yg hepi nya konvo dpt jumpa mbr2...

g sana hari sabtu mlm...naik train jerk...nak amik kete kat sana...so 1 family naik train...adik aku pnya la hepi nak naik train lg...kali ke 2 dia naik train..xtdo dia mlm 2...dok tgk luar jer...ntah pe yg nmpk gaknyer...xphm betol aku...

adik aku da boring da tgu tain xsampai2..

sempat lg 2 g posing kat papan tanda...LOL^^

sampai kat kl sentral pg lg...dlm pkl 6.30 pagi g2...org xbrape ramai...yg ader pun org yg nain train jer...almaklumlah hari ahad...mana ader org nak g keje kn...so q nak bli tiket train pun xpjg...xder org q pun...aku g trs jerk...dpt la half price sbb ader tiket train...pas2 trn la kat platform nak tgu komuter sampai...adik aku dok x sabo2 nak tgu komuter sampai...pas2 naik komuter smapi pdg jawa...bie da tgu da nak amik...naik kete baru...hehehe....1st destination g kat masjid negeri...mandi dulu..nak cek in hotel xbleh...pkl3 bru bleh cek in...pas mandi2 sume angah pun dtg...g bekfes kat kedai trs gerak g morib...angah nak anto awek dia kursus kat sana...so ikut skali la...jalan2 skali...

ptg bru gerak blk ke sa...smpai trs g cek in hotel...beso gak apartment intekma 2...not bad la banding ngan harga...ader peti sejuk, aircond, heater, tv dsb...
so lepak2 la ptg 2...adik aku n angah aku da g swimming kat kolam renang hotel 2...xbwk baju lak nak join...cam bes jerk...mlm 2 angah tdo c2 gak...mls nak blk dia kt...pg2 buta bru grk blk...keje...


jelez2...xdpt berenang same...

so aku pg bgn siap2...nak kena g fac dulu...dekan nak amik gambo sama2...huhuhu...ader gak gambo aku ngan dekan...jadilah kn...wat kenangan...kat c2 jmpa la zana, ct, ayie, ira, linda, bf baru ira *muka dier familiar beb*...LOL...
bie boring da tgu aku bsiap...hah sempat lg posing b4 g fac 2...LOL^^


gambo ngan dekan...pas2 gambo ngan bie lak...ader gak kenangan gambo pakai jubah konvo kat fac...


pas abis gambo sume aku g mkn ngan zana, arif n mak dier...tumpang zana jerk sbb bie nak blk hotel amik family aku...jd driver lak dier...cian bie cuti sbb aku nak konvo...so pas mkn trs g HEP..bkumpul kat c2...jumpa la sume mbr2 sperjuangan dulu...mak ai rindunyer ngan momen2 time study dulu...bes jer...hepi sokmo...rasa nak blk time blaja dulu jer...but no turning back la...huhuhuh^^

time beratur 2 sempat la distribute kad kawen aku...so ucapan pun byk da aku dpt...hahaha...blom smpai masa lg da byk wish da...pas2 bratur dia cek kot2 ader H1N1...siap bg mask lg srh pakai...pakai time q jer...pas msk dwn sume buka...pns beb..xthn...aku kena ddk 1st row...org no 14...kena la ddk 1st row....excited gak...tp kureng skit la konvo kali ni nak banding time aku diploma dulu...diorg xsebut nama kali ni...pakai jalan jer...xsyok la kn...harap nama jer tulis atas screen...


gambo aku atas stage...kemain sengih lg...*wink..wink*...

abis jer majlis g kuar amik gambo ramai2...same2 ngan kwn2...family...ptg 2 gak gerak blk..pntnyer...but im enjoy it...hepi sgt2...last momen kat uitm kot...xtau ler ble lg aku nak jejakkn kaki kat uitm lg...sedeynyer...huhuhu^^....






horrey!!! i like dis picture most...^^

nak tgk gambo lg...bleh g kat fb aku yerk...mls lak nak post kat cni...nanti2 la kalo aku rajin aku tambah slide show lak...hehehe

............................................

Sabtu, 17 Oktober 2009

konvo mood...

mlm ni aku nak gerak da g s. alam...naik train jerk...ngan family aku...smpai sana pg subuh ler...tunang aku amik ngan kete baru kitorg...huhuhu...xsabo gak aku nak tgk...lama da myimpan...

mlm ni naik train dlm pkl 2 pagi...smpai kl sentral 6.30 pagi...g padang jawa naik komuter...tunang aku tgu kat c2 jer...msk kl krg jem lak...pyh...mlm 2 tdo kat intekma...ssekali bwk family tdo hotel...krg da kawen bajet da lari ke lain lak...ni jer la yg mampu...hehehe...xsabo lak nak konvo...excited...padahal dulu dip da mrasa konvo da....

smlm ptg aku xkeje...cuti deepavali....yela sek tamil...mst nak cuti extra...smpai hr slase aku cuti..so da alang2 cuti aku pun g la pejabat agama daerah segamat...nak interview n anta borang pmohonan nikah...da setel sng...sbb yg ni leceh skit coz rmh aku jauh dr bandar...nak g kena amik cuti lak...time ader masa ni baik g...

so ms interview 2 ustazah yg pnemuduganya...cuak gak...tp sbb da tau hint2 soklan yg dia tnya rasa yakin gak la kn...juz nervous 2 mmg da ader...xbleh nak elak...even g mana2 pun interview yakin camne pun mst nervous 2 still ader gak...huhuhu...

soklan2 yg dia tnya xder la ssh sgt pun...basic agama jer...doa qunut, doa iftitah, al-fatihah, rukun nikah,niat mandi wajib, syahadah ngan tanggungjawab suami isteri...kalo solat xtinggal, puasa, rajin mbaca insya'allah mst lulus la...benda yg slalu kite wat ttiap hari kn...xkan ler xbleh jwb...hehehe...wat ever pun kdg2 kite bleh blank gak time 2...nervous pnya psl...cam aku smlm time dia srh bc doa qunut...ttiba bleh blank starting dia...so istigfar byk2...rilex,tenangkn diri, bru bleh igt...alhamdulillah...sume pas...bleh jwb...benda ni xder la mnakutkn sgt...ustazah dia pun baik jer...bg nasihat sume pas2...sume nasihat2 bguna pas kawen nanti...bgs gak interview ni sbnrnya...bleh kt tnya pe2 kmuskilan kat pnemuduga kt 2...malu btanya sesat jln..x g2 ker?..huhuhu...

pas2 da setel interview amik borang yg da siap sign kelulusan sume byr la harga borang 2...rm20 sumenya...so utk bakal2 pengantin yg nak reg kat negeri jhr...jgn lupa bwk duit time ni...krg xdpt lak nak amik borang...hehehe...negeri lain aku xsure lak kena bape...cam tunang aku org ganu...hr 2 dia juz byr borang pmohonan rm2 jer utk mintak kebenaran...borang HIV dia free...kat jhr sume borang dia standard kn n bg harga skali...nasib ler aku yg kena byr...huhuhu...xpe la yg nak kawen aku gak kn...

Khamis, 15 Oktober 2009

Kad Jemputan

Da siap da kad jemputan aku...wat sendiri jerk...sng cite...huhuhu...save budget...krg wat mhl2 xcukup bajet ssh gak...skali tgk jer pun bg kat org kn...ni dia kad jemputan aku...xtau ler lawa ker xkn...huhuhu



ni muka depan ngan peta rmh

yg ni bru la isinya...simple jer kn...sng n mudah...hehehe

Isnin, 12 Oktober 2009

Gambo ms amik jubah hr 2...(amik dr bel)...huhuhu




gambo ni sume masa bru jer lps amik jubah...masing2 sebok try jubah yg diorg bg...xbleh pilih...amik jer pe yg dia bg...so jubah aku agak besar la skit...yela size s...masa diploma dulu xs...2pun cam besar gak...kali ni dia xkasi amik sendiri...dia tgk size bdn kiter trs bg...huhuhu...sabo jer la...pjg lak 2...kena jahit skit la...

tgk la gambo 1st 2...kaki aku nmpk skit jer...labuh gile jubah ni...komfem aku jahit kasi pendek skit....hahaha

Coming soon event!!!

weekend semalam aku g sa...amik jubah utk konvo next week...19/10/09...xsabonyer...mmg hepi jer...dpt lepak ngan mbr2 blaja dulu...oh i miss my old time...^^LOL

aku gerak dr rmh pkl 1.15pagi sabtu...awal gile g...mmg excited la...smpai kl sentral dalam pkl 6.30 trs g naik komuter g pdg jawa...xsmpai sejam smpai sana my bie da tgu nak amik...lamernya xjmpa bie...rindu...huhuu..pas2 g brakfast jap kat mamak sek7...byk gak da brubah sek 7 ni...bru 2bln lebih aku xg sana...da ader mcm2 da...siap ader plaza perabot da...cam kat kl nuuu...huhuhu

pas2 bajet nak lepak jap jer kat mamak 2...skali hjn lak...da smpai pkl9 lebih bru aku g rmh ayie...tq ayie coz ko bg aku tumpang tdo rmh ko mlm smlm...pas2 lpk jap rmh ayie, mandi2 tgh hr aku kuar ngan my bie...hajat nak bli baju tp xjumpa lak baju yg sesuai...g cari kasut pun xder yg berkenan...pas asar g2 aku blk rmh ayie coz my bie da pnt...yela dia bru jer smlm blk dr singapore...2hari 1mlm kat sana...ikut bos keje...

ptg 2 tdo ler smpai pkl6..pnt 2...bgn2 solat nore pun smpai ngan alop...rupanya mlm sabtu alop tdo rmh pakcik nore...diorg dr nilai berdua...mlm ni planning nak lepak ngan mbr2 lain kat hakim...lama da xjmpa diorg...rindu giler...huhuhu...so kitorg pun siap2 la mlm 2 nak kuar...pas maghrib g2 nani lak smpai...ader la kjadian klakar yg jd time 2...lebih kurang pkl9 bru kitorg gerak g hakim...aku g ngan bie...da janji ptg td...nani n nore g ngan ayie...

smpai2 jer alop, adnan n bape org bdk laki lain da smpai da...so kitorg pun ddk order mknn...pas2 sorg2 ler smpai...smpai sambung2 meja byk kali coz xmuat...tp aku lupa lak bwk kamera time 2...so xder la gambo...hahaha...last2 ira pun smpai bwk brita gumbira...i'm hepi 4 u my fren...kitorg lpk2 smpai dkt pkl1 gak...pas2 anta ira g ole2 sek18 coz mbr dia amik dia kat c2...da tgu da pun...bsk dia nak g seremban ader weeding so kirim amik jubah kat aku jer...small matter la...

blk2 pnt da sume tdo smpai pg...bgn2 subuh pun da dkt pkl7 da...pas2 msg2 smbung tdo blk...kpenatan...aku agak2 dlm pkl10 lebih g2 da siap2 nak kuar ngan bie...nak sambung misi mencari kasut smlm...still xjumpa...lunch kat mc d ngan bdk2 ayie,nani,nore,zana,yani,alop,paan n bie ku syg...dkt pkl2 bru grk g surau sek2 solat jap trs g msk uitm....bkobar2 nak jd org awal amik jubah...dlm buku start amik 2.30...skali smpai da ramai org pun amik...jumpa la ngan geng2 ganu sume...pas2 tserempak ngan aa n yan, zaki, umar n bdk2 lain yg lpk skali mlm smlm...pjg lak procedure nak amik 2...q pjg da...pas amik 2 sume pakat xg raptai...cam bajet da reti jer sumenya...hahaha..da d pengalaman da msg2 ms diploma dulu...hehehe....

pas2 agenda lpk2 bsama mbr2 lg...venue kali ni kat sek 2 lak...menu abc special...alop belanja...tq alop my pren...btuah nore dpt alop...hahaha...lama gak aku lepak c2...agak2 da asar da bru msg2 igt nak gerak...2pun ms kitorg da nak blk ader lg dtg mbr2 yg lain....xpe ganti trip lak...hehehhe...aku g kedai buku jap ngan bie nak bli kertas wat kad...pas2 trs blk rmh ayie...nak mandi n kms2 brg coz mlm ni nak naik train da blk...waaaa....xbesnya bsk keje....rintihan dr hatiku...xpuas lg jumpa ngan mbr2 sume...huhuhuu...

smpai rmh ayie nore n nani da blk da...pantas btl diorg ni...huhuhu...pas2 aku pun lpk2 jap ngan ayie, borak2 cite2 lama n baru...smpai xnak bhenti rasanya...da dkt maghrib bru mandi n siap2...pas maghrib bie dtg nak anta kat kl sentral....dlm ati cpt la ms blalu...xsabo nak tgu next week...nak jmpa mbr2 lg...huhuhu....

smpai kl sentral g mkn jap kat kfc...pas2 elok2 siap jer pengumuman train nak blepas pun bkumandang...aku pun bgn la ngan ati yg berat nak blk chaah ni...xpuas lg jumpa bie...erm...sabo ler wahai ati ku...next month jer pun....hehehe

da naik train sume bajet nak gerak da pkl 9.30 tu...skali ader technical prob lak...da delay sejam lebih...2x tukar generator coach...2x bgelap dlm train 2...akhirnya smpai la gak kat stesen kretapi labis pkl 3.10 pagi tu...mak n ayah da tgu da...blk2 rmh pnt gile trs tdo...atas train tdo gak...tp da dkt2 nak pkl2.30 tu da xtdo da...tkt tlepas stesen lak...haru krg...huhuhu...

pg2 bgn mmg mls gile rasa nak g keje...la ni keje xsiap2 wat lg td...camne 2?

Jumaat, 2 Oktober 2009

Hasil kerja Bengkel Penghasilan Klip Video Korporat Sekolah

ni la hasil dari bengkel yg aku g hr 2...bz skit bru skrg dpt upload...huhuhu...wat monthly report utk skmm...
xder la canggih mana...i'm juz d beginner...so byk lg kekurangan yg bleh diperbaiki...ni hasil tg kumpulan aku...

enjoy!!!...

tp mmg syok tau bengkel 2...happening...i like it...hope get more...huhuhuhu...kalo bpeluang lg mmg nak g lg...

:)

video

thanks wat sume ahli kumpln aku yg lain...;)

"jgn lupa letak subtitle pas ni...."...hehehe

.....................................................................................