BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
do wat ever u want but dont cross d line...who ever u'r juz make u proud to be urself...life is easy if we make it simpe...no matter wat, juz enjoy ur life...

Click Here

Jumaat, 27 Disember 2013

Cerita hujung minggu #13 (krabi)

Ni cerita awal bulan 12 hari tu...pergi jalan-jalan dengan family my MIL ke Krabi, Thailand...satu perjalanan yang agak jauh dan memenatkan...tapi hasil yang amat berbaloi bila dapat tengok pemandangan pantai dan pulau yang cantik...air yang jernih...seronok naomi seharian main air...

Kami menginap di The Krabi Forest Homestay...3 hari 2 malam dengan harga sebilik RM80++...bilik besar katil king...sewa 4 buah bilik dengan 3 extra bed...berbaloi-baloi sebab hotel ni stail chalet gitu...atas tanah semuanya...ada beranda untuk lepak-lepak...

Kami sampai sana dah malam dah...jadi lepas check in mandi dan terus bersiap pergi makan malam...tak susah nak cari kedai makan halal kat sini...ada banyak...makanan memang sedap-sedap...sebelum pergi makan sempat booking island hopping untuk aktiviti besoknya...

Hari kedua kami ber'island hopping'...naik long tail boat...seronok sebab dapat tengok pemandangan sekeliling...air yang jernih...pulau yang cantik...pasir yang memutih...subhanallah...indahnya alam ciptaan Allah...puas mandi laut hari tu...balik masing-masing kepenatan...dalam perjalanan balik ditutuh hujan lak...jadi agak mendebarkan perasaan masa dalam bot tu...lupa nak bagitau pakej island hopping tu sorang rm60 je...termasuk makan tengahari...

Malam hari kami berjalan-jalan di sekitar pantai Ao Nang...tengok kedai-kedai cari cenderahati...besok pagi lepas check out terus gerak ke hatyai...nak singgah pasar terapung hajatnya...sempat lunch dulu sebelum ke sana...sampai sana terkejut sebab air sungai naik...jadi tak banyak sampan boleh berniaga...ruang pelantar tempat nak membeli tenggelam...hampir separuh sampan tak berniaga...lepas beli apa yang patut terus gerak balik...singgah kat danok beli beras siam...sampai rumah dah pukul10 malam...naomi dah kepenatan terus masuk tidur...

nota kaki:tak puas lak rasanya nak jalan-jalan kat sana...rasanya nak pergi lagi je...air jernih...pasir memutih...tapi ada budak mula-mula takut pasir lama-lama dia main pasir tu lak...hehe

0 comments:

Catat Komen