BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
do wat ever u want but dont cross d line...who ever u'r juz make u proud to be urself...life is easy if we make it simpe...no matter wat, juz enjoy ur life...

Click Here

Isnin, 20 Februari 2012

BBQ & Steamboat...

disebabkan weekend baru ni aku dengan my bie pergi makan-makan kat Seoul Garden, dah membuatkan aku gila nak makan steamboat dan bbq lak...kalau nak pergi makan kat Seoul Garden selalu mau koyak poket sebelum masanya....haha...siapa-siapa yang berminat nak pergi boleh lah usha-usha website Seoul Garden ni dulu...tengok harga kena dengan bajet ke tak...

disebabkan aku ni jenis yang kalau dah suka makan tu memang nak tau la camne nak buat camne resepinya dan akan masak benda tu selalu, so dalam hati dah start berkira-kira nak letak wishlist barang baru lak...dulu wishlist kamera dah dapat dah walau tak kena target...tapi puas hati...hehe....

balik rumah je malam lepas makan kat Seoul Garden tu aku terus usha periuk yang combine steamboat dengan grill...usha kat internet je dulu...lepas puas dok godek-godek pakcik google jumpa 2 model ni...yang 1st tu model Cornell dan yang 2nd tu jenama Takada...kalau Cornell tu harga dalam RM200 ke bawah...ada blogger bagitau kat blog diorang boleh dapat kat Jaya Jasco je...tapi yang jenama Takada tu tak sure lak kat mana nak cari dan berapa harganya...ada lagi satu jenama Imtiyazz...tapi mahal sikit RM290...kalau boleh nak yang bawah 200 je...hehe...kena tunggu bajet ada lebih la baru dapat wishlist ni...utamakan barang Kimi Jr. dulu...banyak lagi tak beli ni...

Cornell Steamboat and Grill Pan

Takada Tepanyaki and Grill set

nota kaki: kalau dapat ni nanti memang mau tetiap bulan aku mem'bbq' kan diri la gamaknya...hehe

6 comments:

latifah kassim berkata...

dimana nk beli periuk steamboat mcm ni & brape

sila1209 berkata...

kalau yang macam kat atas ni kat aeon, tesco, gaint ade je..harga dlm 200-300 range dia..

coco berkata...

saya baru beli..dekat website Lazada..price RM 169.. Brand Takada :)

Siti Mardhiah berkata...

AS SALAM...SAYA PUN TERPENGARUH NK BELI STEAMBOAT GRILL NI GARA2 MAKAN KAT SOLUL GARDEN...MEMG KOYAK POKET.JD NI JE LA CRA NK JIMAT.BELI ALAT STEAMBOAT GRILL,PASTU MSAK SNDIRI KT RUMAH...TK HBIS RM50.00

sila1209 berkata...

Memang pun..buat sendiri kat rumah lagi jimat kan..kena keluar modal awal beli periuk dan grill dia je dulu..biasa kalau pergi bercuti kat mana2 kadang2 angkut periuk ni sekali buat bbq sendiri..jimat kos dari mkn kat luar..tempat fav kalau pegi CH..sejuk2 layan bbq steamboat mmg terangkat..bahan bwk sendiri dari rumah..

Syira Shahar berkata...

Lagi untung kalo berbq di umh kan .. Kos mula beli tu je la kan .. Then makan sepuas-puasnya =)

Catat Ulasan