BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
do wat ever u want but dont cross d line...who ever u'r juz make u proud to be urself...life is easy if we make it simpe...no matter wat, juz enjoy ur life...

Click Here

Rabu, 26 Disember 2012

Bercuti panjang dihujung tahun 2012

Aku masih lagi dalam mood bercuti...hujung minggu yang penuh dengan aktiviti santai...penat tapi seronok...dah lama rasanya tak berjalan-jalan makan angin dengan family...kali terakhir rasanya 2 tahun yang lepas sebelum aku pindah ke kedah...lama dah simpan angan-angan nak ajak mak ayah datang Jitra ni...tapi ada je aralnya...

Minggu lepas family in law datang rumah sambil jalan-jalan makan angin gak..disebabkan tu plan last minit diorang maka aku dengan my bie tak join sekali sebab kami kerja...2 malam diorang kat rumah dan hanya sempat pergi makan-makan kat kuala perlis je...lain tempat tak dapat join ikut sekali...

Hari sabtu family aku lak datang...sebab dah plan lama aku ngan my bie da siap-siap amik cuti dah...aku cuti seminggu terus minggu ni memandangkan pelajar politeknik pun cuti seminggu...my bie cuti sampai semalam je..hari ni kerja dah...puas gak berjalan...hari ahad pusing perlis...dari padang besar shopping pergi ke gua kelam lak bersantai...hajat nak ke wang kelian terbantut sebab hujan lebat mencurah-curah ke bumi...alhamdulillah rezeki...puas teroka gua singgah jap kat bandar kangar...destinasi terakhir kuala perlis makan seafood...balik sempat lagi singgah yawata sebab angah nak beli susu untuk dhia...

Sampai rumah semua kepenatan seharian berjalan...plan hari isnin nak pergi penang bawak adik naik feri tercapai walaupun diorang tak dapat join panjat bukit bendera sebab dah lewat nak bertolak balik ke putrajaya rumah adik aku...ayah je yang dapat naik bukit bendera sebab tiket keretapi ayah pukul 11 malam...ayah terpaksa naik keretapi sebab kereta angah full house dah...hari tu datang adik aku 2 orang dah siap-siap ikut aku balik 2 minggu sebelumnya...

Lepas puas panjat bukit bawa ayah pergi makan kat kenny rogers queensbay mall...siap makan jam dah menunjukkan pukul10 malam...risau gak tak sempat sampai stesen keretapi...speed la my bie bawa kereta...mujur tak sesat padahal tak tau jalan tu...main taram ikut signboard je...tu pun sempat lagi singgah beli jeruk pak li...haha...sampai stesen keretapi belum gerak lagi...sempat amik gambar dulu tu...lepas keretapi gerak aku my bie dengan naomi pun terus gerak balik ke Jitra malam tu gak...niat dihati 25hb nak bermalas-malasan kat rumah je...tapi akhirnya malam hari keluar gak pergi layan cendol pulut jo kat changlun...hehe

Nota kaki: detail segala tempat lawatan dan gambar akan diceritakan kemudian dalam entry yang lain...penat dah menaip ni...lagipun post dengan hp je ni...gambar semua dalam laptop...


posted from Bloggeroid

2 comments:

Cheq Kaq berkata...

panjang betul bercuti yer..sepanjang entry ni..hehehe..:)

sila1209 berkata...

hehe..menghabiskan cuti tahunan yg blambak lagi tu...

Catat Ulasan