BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
do wat ever u want but dont cross d line...who ever u'r juz make u proud to be urself...life is easy if we make it simpe...no matter wat, juz enjoy ur life...

Click Here

Sabtu, 29 Oktober 2011

Cerita Hujung Minggu #5

cerita hujung minggu kali ni dah agak lama terperap sebenarnya...tak berkesempatan nak tulis...lagipun gambar baru je transfer dalam laptop...kira nak basi gak la tapi tak basi lagi ok...hehe


cerita kali ni aku ngan my bie pergi jalan-jalan kat Penang...first time pergi Penang naik kereta...before ni pernah pergi tapi naik flight je...tak la merasa naik jambatan ngan feri...tu pun pergi atas urusan kerja...so tiket flight support la...nak suh pergi sendiri ngan flight fikir banyak kali la nak bayar tambang...

perjalanan kali ni tak dirancang sangat...main redah je sebab hari isninnya aku kena pergi Shah Alam untuk kursus induksi...alang-alang nak turun sana singgah lak Penang weekend tu...disebabkan my bie masuk shift malam aku tidur kat hotel kat kulim dulu semalam...paginya baru kami pergi ke Penang...kitorang pergi naik feri...tambang rm7.70 untuk perjalanan sehala dengan kereta...kalau naik motor murah lagi la...pejalan kaki pun ada juga...memang excited tak terkata la macam orang jakun gak aku ni...haha...siap keluar kereta menikmati hembusan angin selat melaka...rasa macam kejap je perjalanan...tak puas lak rasa naik feri tu...masa kami naik feri tu tak la pagi sangat...hampir tengahari sebenarnya sebab kami pergi lunch dulu kat the chicken rice shop AEON Seberang Perai City...jalan-jalan jap cuci mata...hampir tengahari gak baru sampai kat jeti...

ketibaan kami disambut dengan hujan panas yang renyai-renyai...disebabkan tak ada arah tujuan, kami terus menuju ke pantai batu feringhi untuk cari tempat bermalam...sewa hotel bajet je untuk semalaman...rate weekend rm80 semalaman...lepas check in mandi-mandi dan rilex-rilex jap kami keluar balik...disebabkan perjalanan kali ni tak ada arah tujuan, kami singgah jap kat tepi pantai menikmati air kelapa dengan hembusan angin pantai...syok gak berdating ngan my bie camni...time ber2 lagi ni la boleh jalan-jalan suka-suka hati kan...hehe

next target nak pergi ke bukit bendera, sekali sesat daa...tu la sape suruh tak cek peta dulu...dengan rasa hampa sebab hari pun dah dekat nak maghrib, my bie ajak pergi makan char kue tiaw lak...sekali pergi tak ada parking lak...puas la ronda-ronda...kempunan i tau...waaa...lastly kitorang makan kat kedai makan dekat ngan hotel je tau...tu pun lepas penat berjalan disepanjang batu feringhi tu tengok orang jual barang dengan niat nak cari kedai makan...lenguh kaki wooo....my bie siap janji lain kali dia nak bawa aku lagi sekali tapi naik motor lak...senang cari parking dia kata...hehe...sayang my bie...

disebabkan kepenatan lepas makan kami pun balik bilik untuk berehat...besoknya my bie bawak aku pergi queensbay mall lak...lunch dekat kenny roger roster dan melilau-lilau cuci mata...hujan agak lebat pagi tu...jadi tak dapat la nak menghayati pemandangan pulau jerjak dari situ...kena pergi masa bukan musim hujan la camni...perjalanan balik kami diiringi dengan hujan sepanjang jalan...kali ni naik jambatan lak...memang teruja rasa...hehe...tu je la cerita hujung minggu kali ni...kitorang terpaksa bergerak awal dari penang sebab aku kena pergi ke Shah Alam lak berkursus 2 minggu...

tiket feri...RM7.70 jer...

kereta tengah loading dalam feri...

kami di dalam feri....hehe...

WTC was here...

kami di pantai batu feringhi....

pantai batu feringhi...panas lak nak pergi jalan-jalan kat tepi pantai tu...

air kelapa tu aku punya...teh panas tu my bie punya...
minum sambil menikmati angin petang di tepi pantai...

nota kaki: dah pregnant ni camne nak pergi penang naik motor ek bie?...boleh ker?...huhu

0 comments:

Catat Komen