BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
do wat ever u want but dont cross d line...who ever u'r juz make u proud to be urself...life is easy if we make it simpe...no matter wat, juz enjoy ur life...

Click Here

Rabu, 24 Ogos 2011

Cerita hujung minggu #2


entry kali ni nak cerita pasal hujung minggu baru-baru ni...plan asal nak pergi kulim melawat baby baru kawan kitorang..nasirah & wan...sekali diorang dah balik kemaman lak...kena tunggu lepas abis pantang la baru kitorang dapat tengok baby diorang tu...

so disebabkan tu plan pun berubah...jalan-jalan di penang...pukul 11 pagi kitorang pergi alor setar dulu naik motor...nak pasang rak box motor my bie yang baru...yang lama dah patah...so urusan pembelian dan pemasangan selesai kira-kira jam 2 petang...merempit balik ke jitra la nak tukar naik motor lak sebab keadaan cuaca yang kurang baik...karang tak pasal-pasal mandi hujan lak...hehe

sampai rumah uruskan apa yang patut terus gerak ke penang...cuaca mendung sepanjang jalan, so pasang air cond tahap 1 je pun dah cukup sejuk dah...destinasi pertama cari DIGI centre dulu...nak uruskan pasal supplementary no...sekali dah tutup ak...hari sabtu buka setengah hari jer...dengan rasa kecewa kitorang pun bergerak ke destinasi kedua...nak pergi JJ lak...tuntut hadiah birthday my bie...hehe

plan memang tak nak beli apa-apa...tapi bila dah masuk je JJ macam-macam lah rasa nak beli...belikan hadiah mak aku dan mak my bie...hadiah birthday diorang...dua-dua bulan 9...so beli sekali la...dah alang-alang banyak sale time nak raya ni kan...aku lak beli printer...lama dah nak beli..baru ni berkesempatan...dapat lah beli mangkuk pyrex dengan diskaun 70%...kalau tak mahal wooo...satu benda yang menarik perhatian aku dan my bie...parking lot kat situ amat luas, berbumbung tinggi dan separuh kosong...haish kalau kat area lembah kelang ni nak cari parking kemain lah payah...

abis je shopping, kononnya nak gerak ke destinasi terakhir la...sekali tengok hujan sangat la lebat kat luar nuu...ingat nak ke queensbay mall...nak buka puasa kat Johnny's steamboat...sebab cek dalam internet kat situ je ada...tapi disebabkan cuaca yang amat tak mengizinkan dan waktu yang dah agak lewat, kitorang pun tukar plan nak buka kat JJ jer...so pemburuan tempat berbuka pun bermula...my bie kata mesti ada gak Johnny's kat situ sebab kat JJ yang besar biasanya ada...

puas la pusing satu JJ tu...dari atas turun ke bawah...sekali jumpa gak...memang rezeki la nak berbuka kat Johnny's...kebetulan ada 1 je lagi table kosong, khas untuk 2 orang...lepas reserved dan tempah makanan, kitorang pun pergi la letak barang-barang shopping kat kereta...tak larat dah nak tolak troli tu ke hulu ke hilir...sementara tunggu waktu berbuka sempat lagi lah pergi setelkan pasal supplementary no kat kedai digi yang ada kat JJ tu...mujur boleh...hehe...

steamboat johnny...yummy-yummy..

bie dengan rambut barunya...hensem tak?

tengok tu bertingkat-tingkat bahan-bahan untuk steamboat...
kenyang sangat-sangat la makan...
lepas kekenyangan berbuka, setelkan apa yang patut, kitorang pun gerak balik ke jitra...my bie siap janji nak bawak aku pergi Queensbay mall bulan depan...sebab aku teringin sangat nak naik jambatan penang tu...yela konon nak pergi tapi tak jadi kan....hehe...

nota kaki: hari sabtu kalau boleh elak lah pergi alor setar...jem woo...mujur kitorang pergi naik motor...boleh cilok-cilok...hehe

0 comments:

Catat Komen