BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
do wat ever u want but dont cross d line...who ever u'r juz make u proud to be urself...life is easy if we make it simpe...no matter wat, juz enjoy ur life...

Click Here

Isnin, 2 Januari 2017

Set berpantang Kimi Jr. III

Sebelum ni aku ada share dah set berpantang untuk kimi jr. 3...kali ni tak beli set lengkap pun...tapi beli asing-asing...campur-campur ikut mana yang aku biasa guna...yang tak guna tak beli...sebab rasa membazir 2 anak sebelum ni ambil set lengkap tapi tak habis pakai...baru ni ada terbaca pasal minuman herba cina dalam pantang...ada sorang cina mualaf share dekat fb...dia kata halal...minta mak belikan dekat kedai sensei kat chaah...

Herbanya memang bagus untuk menyusu...longan kering, kurma merah dengan satu lagi macam akar kayu namanya dang shen...warna dia krim gitu...panjang-panjang...longan kering dengan kurma merah aka kurma cina tu memang bagus untuk tambah susu badan...danh shen lak memang herba untuk perempuan lepas bersalin...ada kolegen katanya...tak tau la betul ke tak..ikut kata penulis post kat fb tu la...cara nak minum rendam dalam air panas mendidih tiga herba tu amik dalam 7 biji masing-masing...simpan dalam termos semalaman ataupun 6 jam...besoknya boleh minum...habiskan dalam sehari...senang je pun...

Disebabkan kali ni aku tak amik akar kayu atau herba uncang ke...cuma amik dalam bentuk kapsul je...jadi nak try herba cina lak...jumlah herba ni rm30 je...yang paling mahal longan kering tu...kurma merah tu murah je...jadi jumlah set berpantang kali ni dalam rm180...masih lagi murah kan...lengkap dah tu luar dalam...mandian herba mak da siap-siap minta pokok serai wangi dengan jiran dia...nak tanam sekali sebab bulan 3 ni giliran wife angah aku lak...hehe...
Ni la herbanya...tiga benda je pun...

Nota kaki: sebelum ni masa muaz memang biasa minum kurma merah+longan kering ni untuk tambah susu badan...sedap dan memang hasilnya lumayan...hehe...

0 comments:

Catat Komen