BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
do wat ever u want but dont cross d line...who ever u'r juz make u proud to be urself...life is easy if we make it simpe...no matter wat, juz enjoy ur life...

Click Here

Isnin, 14 Mac 2011

New job with new hope...

Erm camne nak mulakan ek..

Akhirnya aku dah buat da pilihan...aku rasa yang ni la terbaik buat aku...berhijrah ke negeri orang...boleh dapat pengalaman baru...

aku ingat lagi...7 tahun lepas...bila first time aku nak tinggalkan negeri kelahiran aku...johor tanah tumpah darahku...semuanya sebab cita-cita...yela nak sambung belajar kan...masa parents anta buat-buat x sedih la...x nangis...bila diorang balik kemain nangis lagi dalam rumah...haha..

Sekarang ni sedar x sedar memang dah lama sangat da aku tinggalkan bumi johor...berkelana kat negeri orang...dari mencari ilmu sampai sekarang mencari rezeki...lepas ni aku akan pergi lagi jauh dari negeri kelahiranku tu...jauh nun di utara...kedah tu..huhu...x pe la demi rezeki yang halal...

Mungkin takdir dah tentukan aku akan terus berkelana...merantau di negeri orang...asal niat aku betul dah la kan...doakan aku sentiasa berjaya dalam apa jua yang aku buat wahai semua pembaca blog aku ni...(cam ramai je yang jenguk blog aku kan)...

p/s: mana-mana orang jitra...kalau korang tau ada bilik sewa please let me know...desperate da ni...wahahaha...

3 comments:

elia berkata...

congrats and gud luck sila....chaiyok2..;D
ko move to kedah...asben pindah gak ke?

myblog berkata...

insya'allah kalo xd aral dia akan menyusul kemudian....tgh servey keje dia lak ni...mujur asben sporting...hehe

Lyza berkata...

insyaAllah..ade la tu...dun gibap ;D..ade la rezeki nnt tu..;D

Catat Ulasan