BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
do wat ever u want but dont cross d line...who ever u'r juz make u proud to be urself...life is easy if we make it simpe...no matter wat, juz enjoy ur life...

Click Here

Sabtu, 17 Oktober 2009

konvo mood...

mlm ni aku nak gerak da g s. alam...naik train jerk...ngan family aku...smpai sana pg subuh ler...tunang aku amik ngan kete baru kitorg...huhuhu...xsabo gak aku nak tgk...lama da myimpan...

mlm ni naik train dlm pkl 2 pagi...smpai kl sentral 6.30 pagi...g padang jawa naik komuter...tunang aku tgu kat c2 jer...msk kl krg jem lak...pyh...mlm 2 tdo kat intekma...ssekali bwk family tdo hotel...krg da kawen bajet da lari ke lain lak...ni jer la yg mampu...hehehe...xsabo lak nak konvo...excited...padahal dulu dip da mrasa konvo da....

smlm ptg aku xkeje...cuti deepavali....yela sek tamil...mst nak cuti extra...smpai hr slase aku cuti..so da alang2 cuti aku pun g la pejabat agama daerah segamat...nak interview n anta borang pmohonan nikah...da setel sng...sbb yg ni leceh skit coz rmh aku jauh dr bandar...nak g kena amik cuti lak...time ader masa ni baik g...

so ms interview 2 ustazah yg pnemuduganya...cuak gak...tp sbb da tau hint2 soklan yg dia tnya rasa yakin gak la kn...juz nervous 2 mmg da ader...xbleh nak elak...even g mana2 pun interview yakin camne pun mst nervous 2 still ader gak...huhuhu...

soklan2 yg dia tnya xder la ssh sgt pun...basic agama jer...doa qunut, doa iftitah, al-fatihah, rukun nikah,niat mandi wajib, syahadah ngan tanggungjawab suami isteri...kalo solat xtinggal, puasa, rajin mbaca insya'allah mst lulus la...benda yg slalu kite wat ttiap hari kn...xkan ler xbleh jwb...hehehe...wat ever pun kdg2 kite bleh blank gak time 2...nervous pnya psl...cam aku smlm time dia srh bc doa qunut...ttiba bleh blank starting dia...so istigfar byk2...rilex,tenangkn diri, bru bleh igt...alhamdulillah...sume pas...bleh jwb...benda ni xder la mnakutkn sgt...ustazah dia pun baik jer...bg nasihat sume pas2...sume nasihat2 bguna pas kawen nanti...bgs gak interview ni sbnrnya...bleh kt tnya pe2 kmuskilan kat pnemuduga kt 2...malu btanya sesat jln..x g2 ker?..huhuhu...

pas2 da setel interview amik borang yg da siap sign kelulusan sume byr la harga borang 2...rm20 sumenya...so utk bakal2 pengantin yg nak reg kat negeri jhr...jgn lupa bwk duit time ni...krg xdpt lak nak amik borang...hehehe...negeri lain aku xsure lak kena bape...cam tunang aku org ganu...hr 2 dia juz byr borang pmohonan rm2 jer utk mintak kebenaran...borang HIV dia free...kat jhr sume borang dia standard kn n bg harga skali...nasib ler aku yg kena byr...huhuhu...xpe la yg nak kawen aku gak kn...

2 comments:

eza2odette berkata...

aku pon nervous bila baca weyh..hehehehe

myblog berkata...

yeke?...ala lex jer pun...*mentang2 da lepas*...hehehe...so ble lg nak join d club bebe?

Catat Ulasan